VMware

Network services failed in Linux installation V… |VMware Communities

Hi, I’ve installed VMware in Arch from AUR:

 

I Installed all the dependencies(fuse2 gtkmm linux-headers pcsclite libcanberra ncurse5). Then:

 

yay -S –noconfirm –needed  vmware-workstation

 

Then I enable and started those: $ vmware-networks.service vmware-usbarbitrator.service vmware-hostd.service

 

and whenver I verify the Network service and hostd.service i got these errors:

 

$ sudo systemctl status vmware-networks.service vmware-hostd.service

 

 

yoncho@ ~]$ sudo systemctl status vmware-networks.service  vmware-usbarbitrator.service vmware-hostd.service

● vmware-networks.service – VMware Networks

     Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/vmware-networks.service; enabled; vendor preset: disabled)

     Active: failed (Result: exit-code) since Sat 2020-06-27 19:37:06 -05; 33min ago

    Process: 719 ExecStartPre=/sbin/modprobe vmnet (code=exited, status=1/FAILURE)

    Process: 726 ExecStart=/usr/bin/vmware-networks –start (code=exited, status=1/FAILURE)

 

 

Jun 27 19:37:05 myhostname vmware-networks[726]: Failed to start DHCP service on vmnet1

Jun 27 19:37:05 myhostname vmware-networks[726]: Failed to start NAT service on vmnet8

Jun 27 19:37:05 myhostname vmware-networks[726]: Failed to enable hostonly virtual adapter on vmnet8

Jun 27 19:37:06 myhostname vmware-networks[726]: Failed to start DHCP service on vmnet8

Jun 27 19:37:06 myhostname vmware-networks[726]: Failed to start some/all services

Jun 27 19:37:06 myhostname vmware-networks[726]: Started Bridge networking on vmnet0

Jun 27 19:37:06 myhostname vmnetBridge[838]: Bridge process exiting.

Jun 27 19:37:06 myhostname systemd[1]: vmware-networks.service: Control process exited, code=exited, status=1/FAILURE

Jun 27 19:37:06 myhostname systemd[1]: vmware-networks.service: Failed with result ‘exit-code’.

Jun 27 19:37:06 myhostname systemd[1]: Failed to start VMware Networks.

 

 

● vmware-hostd.service – VMware Host Daemon

     Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/vmware-hostd.service; enabled; vendor preset: disabled)

     Active: failed (Result: exit-code) since Sat 2020-06-27 19:37:06 -05; 33min ago

    Process: 783 ExecStartPre=/usr/bin/mkdir -p /var/run/vmware (code=exited, status=0/SUCCESS)

    Process: 806 ExecStart=/usr/bin/vmware-hostd -a /etc/vmware/hostd/config.xml (code=exited, status=1/FAILURE)

   Main PID: 806 (code=exited, status=1/FAILURE)

 

 

Jun 27 19:37:03 myhostname systemd[1]: Starting VMware Host Daemon…

Jun 27 19:37:03 myhostname systemd[1]: Started VMware Host Daemon.

Jun 27 19:37:06 myhostname systemd[1]: vmware-hostd.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE

Jun 27 19:37:06 myhostname systemd[1]: vmware-hostd.service: Failed with result ‘exit-code

 

In :

sudo modprobe -a vmw_vmci vmmon

I got error

 

modprobe: WARNING: Module vmmon not found in directory /lib/modules/5.6.15-arch1-1

 

 

 

I’m missing something in the installation? I’d like to know what’s the reason its failing the network. I followed the  https://wiki.archlinux.org/index.php/VMware  and https://computingforgeeks.com/install-vmware-workstation-on-arch-linux-manjaro/ .I’ve always installed VMware in Windows before and use VMware with no problem. I’ll colaborate giving information.


Source link

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close