VMware

VMware Workstation Server missing from Workstat… |VMware Communities

I’m running Workstation 15.6 on OpenSuse 15.1 and I’d like to upgrade to Workstation 16.0.

I’ve uninstalled 15.6 and run the bundle form 16.0; this is the output of the installer:

 

./VMware-Workstation-Full-16.0.0-16894299.x86_64.bundle
Extracting VMware Installer…done.
Installing VMware Installer 3.0.0
Copying files…
Configuring…
Installing VMware Player Setup 16.0.0
Copying files…
Configuring…
Installing VMware USB Arbitrator 19.9.0
Copying files…
Configuring…
Installing VMware Network Editor 16.0.0
Copying files…
Configuring…
Installing VMware VMX 16.0.0
Copying files…
Configuring…
Installing VMware Virtual Printer 1.0
Copying files…
Configuring…
Installing VMware Tools for legacy Linux 11.1.5
Copying files…
Configuring…
Installing VMware Tools for Linux 11.1.5
Copying files…
Configuring…
Installing VMware Tools for NetWare 11.1.5
Copying files…
Configuring…
Installing VMware Tools for Solaris 11.1.5
Copying files…
Configuring…
Installing VMware Tools for Windows 95, 98, Me and NT 11.1.5
Copying files…
Configuring…
Installing VMware Tools for Windows 2000, XP and Server 2003 11.1.5
Copying files…
Configuring…
Installing VMware Tools for Windows Vista or later 11.1.5
Copying files…
Configuring…
Installing VMware Player Application 16.0.0
Copying files…
Configuring…
Installing VMware OVF Tool component for Linux 4.4.1
Copying files…
Configuring…
Installing VMware Network Editor User Interface 16.0.0
Copying files…
Configuring…
Installing VMware VIX Core Library 1.17.0
Copying files…
Configuring…
Installing VMware VIX Workstation-16.0.0 Library 1.17.0
Copying files…
Configuring…
Installing VMware VProbes component for Linux 16.0.0
Copying files…
Configuring…
Installing VMware Workstation 16.0.0
Copying files…
Configuring…
Installation was successful.

As you can see, VMware Workstation Server has not been installed; in addition to that, none of my virtual machines starts up.

According to the Docs (Install Workstation Pro on a Linux Host ),  “After Workstation Pro is installed, vmware-workstation-server starts on the host system”, but there’s no vmware-workstation-server to be found.

What am I missing?


Source link

Related Articles

Leave a Reply

Close