vSphere

ESXi cannot be added to vCenter |VMware Communities

Hello,

 

I’m having an issue since 1 month to add host with my “new” vCenter 5.5

I really need your help

 

Before showing errors and logs, let me explain the situation :

  • December 2019, our vCenter 5.5 crashed
  • I reinstalled it all “new” (it kept the same IP and same hostname)
  • I reconfigured clusters
  • Then I added 15 ESXi without any errors
  • But… 5 ESXi cannot be added. I checked errors logs, even from TRIVIA level, but I’m still stucked
  • These 5 ESXi were previously in the old vCenter 5.5 ; so I know it worked before the crash

 

What I already tried and it didnt work :

  • Add the ESX with IP
  • Add with hostname
  • Add in another cluster
  • Add in the datacenter
  • From ESX to my vCenter (via SSH), I tried :
    • NSLOOKUP
    • Ping
    • Traceroute
    • It’s all working from the 5 ESX to the vCenter (and vice versa)

 

Others informations :

  • vCenter Licence is OK
  • ESXi Licences are OK
  • DNS, hostname, domain, everything in the network is configured

 

Now the logs… as said, I enabled TRIVIA logs on the vCenter AND on the ESXi.

 

I checked logs on :

  • ESXi hosts (hostd.log and vpxa.log)
  • vCenter (vpxd.log)

 

I tried to compare these logs from ESXi that can be added, and ESXi than cannot be added.

 

So here the errors that I’ve found, but I still cannot understand why it doesnt work… if you can please, check and help ↓↓

 

Logs on vCenter :

 

2020-01-28T15:50:19.309Z [7F3AAD6AB700 error ‘provisioningvpxNfcClient’ opID=09699E96-00000699-8a] [VpxNfcClient] Unable to connect to NFC server:

2020-01-28T15:50:19.309Z [7F3AAD6AB700 error ‘vpxdvpxdMoLicenseManager’ opID=09699E96-00000699-8a] [LicMgr] DownloadDlfs got an exception: vim.fault.HostConnectFault

2020-01-28T15:50:19.309Z [7F3AAD6AB700 trivia ‘QueryServiceProvider’ opID=09699E96-00000699-8a] Clearing uncommitted generations on this thread for task-1237

2020-01-28T15:50:19.309Z [7F3AAD6AB700 trivia ‘QueryServiceProvider’ opID=09699E96-00000699-8a] Clearing uncommitted generations on this thread for task-1237

2020-01-28T15:50:19.311Z [7F3AAD324700 trivia ‘vpxservicesvpxdMoEvent’ opID=7608f9f5-SWI-1d743241] [EventManagerMo] Event 4790083(4788645); type [com.vmware.license.DLFDownloadFailedEvent], user [root], hostId [552=ESXiNameRemoved], computeResourceId [320=ClusterNameRemoved], datacenterId [21=DCNameRemoved]

 

[……] (I removed useless logs)

 

2020-01-28T15:50:19.475Z [7F3AAD6AB700 info ‘Default’ opID=09699E96-00000699-8a] [VpxLRO] — ERROR task-1237 — domain-c320 — vim.ClusterComputeResource.addHost: vmodl.fault.NotEnoughLicenses:

–> Result:

–> (vmodl.fault.NotEnoughLicenses) {

–>    dynamicType = <unset>,

–>    faultCause = (vmodl.MethodFault) null,

–>    faultMessage = (vmodl.LocalizableMessage) [

–>       (vmodl.LocalizableMessage) {

–>          dynamicType = <unset>,

–>          key = “com.vmware.vim.vc.license.error.dlfDownloadFailed“,

–>          arg = (vmodl.KeyAnyValue) [

–>             (vmodl.KeyAnyValue) {

–>                dynamicType = <unset>,

–>                key = “hostname”,

–>                value = “ESXiNameRemoved”,

–>             },

–>             (vmodl.KeyAnyValue) {

–>                dynamicType = <unset>,

–>                key = “exception”,

–>                value = “vim.fault.HostConnectFault”,

–>             }

–>          ],

–>          message = <unset>,

–>       }

–>    ],

–>    msg = “”

–> }

–> Args:

–>

2020-01-28T15:50:19.475Z [7F3AAD6AB700 trivia ‘QueryServiceProvider’ opID=09699E96-00000699-8a] Clearing uncommitted generations on this thread for task-1237

2020-01-28T15:50:19.476Z [7F3AAD6AB700 trivia ‘commonvpxLro’] [VpxLRO::ClearCurrentMain] Clearing _currentMain

2020-01-28T15:50:19.476Z [7F3AAD6AB700 verbose ‘PropertyProvider’] RecordOp ASSIGN: info.completeTime, task-1237    

 

Why only these logs… because this error (DLF Download failed) is happening on all 5 ESXi

When I try to add an ESXi to the vCenter and it’s working, I don’t have these DLFs errors.

So I’m sure my problem is with DLF.

 

I’ve already checked this link : VMware Knowledge Base

The “SSL” was already checked on the ESXi. But to be sure, I unchecked it, restart services, rechecked it, restart services, tried to add host -> Still not working.

I’m lost.. with 50Mbs logs files per ESXi.

 

Thank you for your help.

 

Regards,


Source link

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Close