vSphere

ESXi 6.5 and 6.7 Builds with LSI MegaRAID SAS 9… |VMware Communities

So just some background on what I have tried with no solution as of yet. I’m not sure what the issue is?

I have looked up the compatibility matrix and the LSI MegaRAID SAS 9260-8i is compatible with multiple versions but so far I have tried 6.5.0, 6.5 U1, U2, U3 and 6.7 U1, U2, U3 and ESXi 6.5.0 U3 (Build 15177306) Custom Lenovo Build for ST50 since the server is a Lenovo ThinkServer ST50. I have tried loading multiple vibs as stated below and also checked those for compatibility. At this point, I have documented all steps of each version of esxi I have tried along with the drivers and lsiproviders and still no luck. Full details below:

 

scsi-megaraid-sas-6.604.54.00-1OEM.550.0.0.1331820.x86_64.vib

scsi-megaraid-sas-6.600.61.00.1vmw-1OEM.550.0.0.1198610.x86_64.vib

scsi-megaraid-sas_6.610.15.00-1OEM.600.0.0.2494585.vib

scsi-megaraid-sas_6.603.55.00-2vmw.650.0.0.4564106

 

 

lsi-mr3-7.702.14.00-1OEM.650.0.0.4598673.x86_64.vib

 

For ver VMware ESXi 6.5.0 build-15177306 and for LSI MegaRAID SAS Gen2 I need to have the following

 

VID = 1000

DID = 0078

SVID = 1000

SDID = 9251

 

Current output from vmkchdev -l |grep vmhba1 (according to vmware comptibility matrix this should work as well.)

 

VID = 1000

DID = 0079

SVID = 1000

SDID = 9261

 

Can’t the ssd drives been seen as raw disks or do I need to configure the RAID first before esxi will see them? Any help would be greatly appreciated.

Thank you,


Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close